Nappulakisat Lauantaina 18.5.2024 Kenraalinpuistossa

Nappulahiihtoon liittyneitä päätöksiä 1966

Aivoriihitoimikunnan idea nappulahiihdoista jatkaa yhä jokavuotisena urheilutapahtumana Seutulan koululla. Kuva palkintojenjaosta vuonna 2015.

Kaikessa järjestötoiminnassa marssijärjestys menee siten, että ensin syntyy idea, sitten perustetaan työryhmä, seuraa pähkäilyä, saadaan aikaiseksi päätös – ja lopulta seuraa toteutus.

 

Näin oli myös Nappulakisojen laita. Seuraavassa pöytäkirjaotteita ensimmäiseen nappulahiihtoon liittyneistä päätöksistä. Koonnut Kjell Palmroos.

 

23.9.1965 White Lady

15 § Hallituksen asettama ”aivoriihitoimikunta” keräsi veljien paperilapuille tekemiä aloitteita ja ryhtyy ensi tilassa niitä selvittämään ja etsimään niistä parhaat toteutettavaksi kelpaavat ehdotukset.

 

28.10.1965 White lady

6 § Kuultiin ”aivoriihitoimikunnan” puheenvuoro.

 

16.12.1965 White Lady

6 § Päätettiin järjestää Nappulakisat Kansalaiskoulun maastossa helmi-maaliskuussa. Tarkoitusta varten perustettiin urheilutoimikunta , johon tulivat seuraavat veljet : Kankainen, Aimonen , Eklund, Laakkonen ja Nordling.

 

Paikallisten urheiluseurojen apua pyydetään järjestelytehtävissä. Sihteeri laatii urheiluseuroille kirjelmän ja vastausta niiltä pyydetään tammikuun 15. päivään mennessä. klubi huolehtii pakinnoista, tarjoilusta ja mainonnasta. Urheilutoimikunta tekee selkoa saamistaan tuloksista tammikuun kokousessa.

 

20.1.1966 Hallitus

5 § Nappulakisojen järjestämiseen osallistumisesta on saatu virallinen ilmoitus Vantaan Veikoilta ja Atlakselta. Molemmilta tuli myöntävä vastaus.

 

Vantaan Viesti  ei ole ilmoittanut , mutta tullee varmasti mukaan, koska puh.joht. ja sihteeri kuuluvat klubiin. Kuitenkin päätettiin molempia sakottaa ilmoituksen laiminlyönnistä 5 mk:lla, jos heitä ”hävettää”, mutta 10 mk:lla, jos ei hävetä.

 

Yleinen toteamus: ”Urheilu voitti politiikan”.

 

27.1. 1966  Myllymäen kansalaiskoulu

6 § Päätettiin järjestää Myllymäen Klk:n maastossa lapsille Nappulahiihtokisat 27.2.1966.

 

Paikallisten urheiluseurojen apua oli pyydetty ja ne tulivat innokkaasti mukaan toivoen kisoista muodostuvan tradition.

 

Seurat hoitavat kisojen teknillisen puolen, klubi puolestaan kilpailukansliatehtävät.

Kisoja mainostetaan pylväsmainoksin, myös ruotsinkielinen teksti.

 

Palkinnot lahjoittaa veli Asplund. Kunniapalkinnot parhaalle tytölle ja pojalle. Suksien voiteluaineet ja paikat järjestetään klubin toimesta. Klubi huolehtii tarjoilusta ja mehutarjoilu on ilmainen kilpailijoille numerolappua vastaa. Nakin, makeisten ym. myynnin järjestää klubi. Tarjoilun avuksi seurat ovat luvanneet tyttöjä. veljet tulevat tuntia ennen kilpailua paikalle.

 

Palkintomääräraha-asiat hoitaa urheilutoimikunta, joka samalla hoitaa koko Nappulakisat.

 

17.2.1966 Hallitus

8 § Keskusteltiin Nappulakisoista. Järjestelytehtävät olivat jo sujuneet melko pitkälle ja ennakkoilmoittauttumista on kuuleman mukaan tulllut runsaasti. Kilpailujen ”ylipäällikkönä” toimii veli Eklund, lähtöjen ylivalvojana veli Asplund ja kansliapäällikkönä veli Ojanperä.

 

Palkintoja saatiin veli Asplundilta, joka kaiverruttaa niihin palkintosijat. Lisäksi on lajoitettu 2 kunniapalkintoa ja vielä toiset 2 saatiin veli Katajaisen lahjottamana. Lahjoituksena oli lisäksi saatu jauhoja ja margariinia, jotka kansalaiskoulun tytöt leiponevat pulliksi. Veli Nyberg järjestää kilpailijoille mehun ja myytävät nakit.

 

Maksullista kahvitarjoilua myös ehdotettiin.

 

24.2.1966 White Lady

13 § Nappulakisat on 27.2 klo 11 Myllymäen Kansalaiskoululla.

 

17.3.1966 Hallitus

4 § Tehtiin selkoa Nappulahiihdoista ja todettiin ne onnistuneeksi erittäin hyvin, olipa tilaisuudesta jäänyt voittoakin. Muutamia lippuja oli presidentin toimesta lahjoitettu keittiöhenkilökunnalle, siivoojille ja herra Palanderille. Presidentin toimenpide hyväksyttiin. Veli Ragnar oli taas tehnyt suuren palveluksen klubille antamalla autonsa käyttöön suksien noutamiseen ja niiden jakamiseen eri kouluille.

 

24.3.1966 White Lady

5 § Nappulahiihtojen lopputilityksessä päädyttiin 479 mk:n tappioon. Itse kisoista tuli voittoa, mutta koska em. summaan on sisällytetty klubin 500 mk:n hankkimat lahjasukset, muodostui se edellämainitun kaltaiseksi. Todettiin kuitenkin, että tappio oli muuttunut voitoksi. Kisoista oli puhuttu pelkkää hyvää.

 

Erikoisesti klubi teki suuremmoisen työn saamalla Vantaan Viestin (SVUL) , Vantaan Veikot (TUL) ja ruotsalaisen Atlas-urheilujärjestön yhdessä klubin kanssa järjestämään nämä kisat. Näin klubi toimi yhdistävänä siteenä näiden erimielisten urheiluseurojen välillä.

 

Urheilu voitti politiikan ja kaikki Vantaan seudun lapset voivat innolla ottaa osaa kilpailuihin, jotka huonosta säästä huolimatta kokosivat yli 200 nappulaa. Klubi esittää veli Nybergille kiitokset kuljetuksista sekä nakkien , mehujen ja kahvien järjestämisestä , veli Asplundille pullatarvikkeiden hankkimisesta sekä urheilutoimikunnalle hyvästä järjestelystä.